Cheia de securitate FIDO U2F

Sunteți îngrijorat cu privire la furtul de parole, phishing, hackeri sau programele de logare de la tastatură? De acum nu trebuie să vă mai faceți griji. Cheia de securitate FIDO U2F este o cheie special concepută de Yubico, care se bazează pe criptarea cu cheie publică și criptarea puternică. De dimensiuni durabile și confortabile, trebuie doar să o scoateți din tocul de protecție, apoi să o introduceți în orice port USB și deja funcționează cu orice site web care promovează protocolul FIDO U2F, cum ar fi Gmail, Google Apps, GitHub, Dropbox și Dashlane.

Despre U2F

FIDO Universal 2nd Factor (U2F) este o inițiativă nouă, dar care deja a fost dezvoltată și utilizată pe scară largă, privind standardul de autentificare deschisă. Utilizarea îi este sprijinită și de către furnizorii lideri de servicii financiare și cloud, inclusiv Google, Microsoft, MasterCard, Visa și PayPal. Protocolul renunță la dispozitivele hardware complexe, părăsind complexitatea driverelor. În cazul cheii de securitate FIDO U2F, un dispozitiv poate fi utilizat la mai multe servicii on-line, fără difuzarea între furnizorii de servicii a informațiilor sau cheilor de criptare ale utilizatorilor.

Caracteristicile speciale ale dispozitivului Yubikey 4

  • 1. Introduceți-vă numele de utilizator și parola pe orice site web care promovează protocolul FIDO U2F.
  • 2. Introduceți cheia în portul USB de pe partea aurie sus.
  • 3. Apăsați butonul aurit de pe cheia de siguranță pentru a crea certificatul de garantare a accesului securizat.

Caracteristicile de bază:

  • Poate fi utilizată fără probleme sub sistemele de operare Windows, Mac OS X și Linux.
  • Operarea imediată, nu este nevoie de introducerea parolelor de pe vreun dispozitiv, înlocuiește SMS-ul, diversele aplicații de autentificare, tokenurile OTP și dispozitivele asemănătoare.
  • Calculatorul identifică cheia drept tastatură USB.
  • Nu necesita driver sau instalarea vreunui software de client, nu conține piese mobile și nici baterie, funcționând prin intermediul USB-ului.
  • Rezistentă la șoc și impermeabilă, cheia de securitate este practic indestructibilă în condiții normale de utilizare.
  • Are greutatea de doar 3 grame și poate fi pusă pe portchei, alături de cheile de la mașină și de la locuință.
  • Este fabricată în SUA și în Suedia.

Sprijinirea browserului:

Actualmente utilizarea cheii FIDO U2F este sprijinită de către Google Chrome (de la versiunea 38 este încorporat suportul U2F). Printre accesoriile browserului Mozilla putem găsi accesorii U2F în stare încă rudimentară și din această cauză încă nu îl propunem.