Renunțați la parole!

Acum puteţi accesa contul Microsoft cu o singură atingere a cheii Yubikey.

Intrați cu o singură atingere!

Acum sunt disponibile următoarele servicii Microsoft cu ajutorul Yubikey, fără a mai fi nevoie de parole!*

Account Outlook Office Skype Onedrive Xbox live Bing Store Windows MSN

* Această funcţie este disponibilă pe orice PC cu Windows 10 update 1809 și Microsoft Edge.

Acces mai ușor:

Acces mai simplu. Nu trebuie să memorați parole sau să introduceţi nume complicate de utilizatori. Pur și simplu atingeți cheia Yubikey și aveţi acces instantaneu la cont.

Mai multe servicii:

Acum că datele sunt în siguranţă, puteţi folosi mai uşor serviciile Microsoft preferate.

Securitate optimizată:

fără parole, ceea ce înseamnă că infractorii nu vă vor putea fura numele de utilizator sau parola și nu le pot folosi în niciun fel pentru săvârșirea de infracţiuni. Pentru acces este necesară posedarea fizică a cheii Yubikey.

Chei Yubikey compatibile Microsoft, care asigură eliminarea necesităţii parolelor:

Security Key by Yubico
Yubikey 5 NFC
Yubikey 5 Nano
Yubikey 5C Nano
Yubikey 5C

Accesul fără parolă este bazat pe FIDO2, un nou standard public de autentificare și care asigură posibilităţi extinse de autentificare, inclusiv flexibilitatea soluţiilor cu un factor (fără parolă), doi factori sau mai mulți factori.

FIDO2 se bazează pe codificarea cu cheie publică/privată. Cheia personală și privată se află pe dispozitivul dvs. Yubikey, iar cheile publice sunt stocate într-un serviciu precum contul Microsoft sau Outlook.com. Atingând Yubikey, se trimite cheia privată, aceasta corelându-se cu cheia publică aflată pe server, autentificarea făcându-se astfel imediat.

Întrebări frecvente

Opțiunea de adăugarea unei chei de securitate la cont este disponibilă? Cum îmi pot actualiza contul?

Dacă doriți să instalați actualizarea, selectați Start > Configurare > Actualizări și Securitate > Actualizare Windows și faceți clic pe Căutare Actualizări.

– Am o problemă legată de configurarea cheii de securitate. Există documentație tehnică?

Da. Aici găsiți un material informativ despre Microsoft, modalitatea de adăugare a unei chei de securitate la conturile Microsoft:

https://support.microsoft.com/en-us/help/4463210/windows-10-sign-in-microsoft-account-windows-hello-security-key

Ce este Passwordless și cum funcționează?

Accesul fără parolă este bazat pe FIDO2, un nou standard public de autentificare și care asigură posibilităţi extinse de autentificare, inclusiv flexibilitatea soluţiilor cu un factor (fără parolă), doi factori sau mai mulți factori.

FIDO2 se bazează pe codificarea cu cheie publică/privată. Cheia personală și privată se află pe dispozitivul dvs. Yubikey. Cheile publice sunt stocate într-un serviciu precum conturile Microsoft sau Outlook.com. Atingând Yubikey, se trimite cheia privată, aceasta corelându-se cu cheia publică aflată pe server, autentificarea făcându-se astfel instantaneu.

Folosiți conturile dvs. Microsoft, iar cu ajutorul YubiKey vă puteți autentifica fără parolă în toate aplicațiile, prin browserul Edge:

Outlook
Skype
Office
OneDrive
Windows
Cortana
Edge
Xbox Live
Mixer
Microsoft Store
Bing
MSN

Ce fel de chei Yubikey sunt compatibile cu Microsoft?

Yubikey seria 5 și Security key by Yubico sunt compatibile și pot fi utilizate pentru autentificarea în conturile Microsoft.

Pot asocia mai multe chei Yubikey la un cont?

Da, puteți asocia mai multe chei la un cont. Recomandăm să asociați cel puțin două chei, una dintre ele fiind cheia principală, cealaltă cheia de rezervă.

Ce este de făcut dacă pierd cheia? Care este procesul de resetare a contului?

Microsoft solicită utilizatorilor să seteze mai multe metode, astfel, dacă se pierde Yubikey, va fi disponibilă și o altă opțiune.