Yubikey Standard

Oriunde, pe orice sistem, în siguranță

Dispozitivul YubiKey Standard poate fi utilizat pe orice computer prevăzut cu conector USB. Utilizarea acestuia este independentă de sistemul de operare și de producătorul hardului. Siguranța dispozitivului este protejată de mai multe protocoale. Pe de o parte, cheia AES utilizată în protocolul de autentificare și stocată pe dispozitivul YubiKey nu poate fi recuperată de pe token. În plus, dispozitivul comunică cu sistemul doar în cursul autentificării, iar sistemul citește informațiile de siguranță, cum este codul, direct de pe YubiKey, însă doar ceea ce transmite cheia. Printr-o singură atingere a discului tactil aurit, dispozitivul YubiKey elaborează parola de unică folosință (OTP) și o trimite ca și cum am fi scris doar pe tastatură. După aceasta codul unic de acces este controlat de o aplicație compatibilă cu YubiKey.

Deci dispozitivul YubiKey Standard asigură o bază solidă autentificării cu doi factori, care identifică în mod clar proprietarul tokenului și crează o parolă unică, irepetabilă, solidă, care depinde și de hard. Pentru crearea parolei de unică folosință, utilizatorul trebuie să fie în posesia fizică a dispozitivului. Completând combinația simplă a numelui utilizatorului și a parolei cu utilizarea dispozitivului YubiKey Standard se poate mări securitatea accesului la orice serviciu, sistem de operare și program care sprijină autentificarea cu doi factori.

Rezistent și sigur

Tokenul YubiKey Standard înconjoară circuitul electric care realizează funcțiile, cu un material plastic dur turnat, iar partea tactilă deschisă spre exterior este protejată cu o poleială de aur întărită la nivel militar. Tokenul YubiKey Standard nu conține nicio sursă internă de alimentare și nici piese în mișcare. Aceasta înseamnă că tokenurile YubiKey nu vor avea niciodată defecte cauzate de defectarea pieselor în mișcare sau a acumulatorului.

Caracteristicile tokenului Yubikey Standard

  • Poate fi imediat utilizat, nu necesită citirea și introducerea datelor de identificare.
  • Poate fi utilizat pe sistemele Windows, Mac, Linux și Android, pe iPad și cu orice browser. Sistemul îl recunoaște ca tastatură USB și nu necesită instalarea vreunui soft special.
  • De dimensiuni mici – subțire de 2 mm, 3 grame – impermeabil. Nu are baterii și rezistă bine la solicitări.
  • Se găsește în forma NFC (NEO) și formă miniaturizată (Nano).
  • Fabricat în Suedia și în SUA.
  • Autentificarea cu doi factori, care are cel mai mic TCO.