Yubikey 4

Dispozitivul Yubikey 4, a patra generație a produselor companiei Yubico, este compus din elemente de securitate de mare randament. Asemănător dispozitivului Yubikey NEO, și acest dispozitiv conține parola de unică folosință și protocoalele de autentificare cu cheie publică, exceptând asistența NFC, și toate acestea cu chei publice/private mai puternice, cu criptare mai rapidă și cu prima funcție touch-online din lume.

Yubikey 4 și Yubikey 4 Nano sunt utilizate pe scară largă la punerea în siguranță a accesului la aplicații, în accesul de la distanță, la VPN, la managementul parolei, la accesarea calculatorului, accesarea FIDO U2F (Gmail, GitHup, Dropbox, etc…), la sisteme de management a conținutului (Joomla, Drupal, WordPress) și la multe alte aplicații.

Caracteristicile speciale ale dispozitivului Yubikey 4

  • Poate fi utilizat cu sistemele operaționale Windows, Mac OS X, Linux și cu browserele mai mari.
  • Cu funcționalitatea mai multor feluri de protocoale de autentificare, inclusiv Yubico OTP, smartcard și FIDO U2F.
  • Elemente de securitate hardware pentru protecția cheilor de criptare.
  • RSA 4096 bit
  • Asistență PKCS11

Caracteristicile de bază ale dispozitivului Yubikey 4

  • Funcționare instantanee, nu necesită scrierea parolei de pe vreun instrument, înlocuiește SMS-ul, diversele aplicații de autentificare, tokenele OTP și instrumentele asemănătoare.
  • Dispozitivul este identificabil ca tastatură USB, card inteligent și ca cititor de carduri inteligente, nu necesită instalarea vreunui driver sau a altui client software, nu cuprinde piese și elemente în mișcare.
  • Rezistent la șocuri și impermeabil, utilizat în condiții normale dispozitivul Yubikey 4 este practic indestructibil.
  • Greutatea dispozitivului care poate fi pus în portchei este de trei grame, iar versiunea nano, care poate fi agățată de cheia locuinței sau mașinii, cântărește doar un gram și intră exact într-un portal USB.
  • Este fabricat în SUA și în Suedia.

U2F

FIDO Universal 2nd Factor (U2F) este o nouă inițiativă deschisă privind standardul de identificare, însă deja dezvoltată și utilizată pe scară largă. Utilizarea îi este sprijinită de prestatorii lideri de claud și financiari, printre mulți alții Google, Microsoft, MasterCard, Visa și PayPal. Abandonând complexele instrumente hardware, protocolul pune capăt complexității programelor pentru drivere. În cazul dispozitivului FIDO U2F, un instrument poate fi utilizat la mai multe servicii online, fără ca prestatorii să mai schimbe între ei informații privind utilizatorii sau cheile de criptare.